Schoolleiding

Het Vellesan College kende in de afgelopen 40 jaar een zeer diverse schoolleiding. Op deze pagina schrijven een aantal van die schoolleiders over hun persoonlijke  ervaringen.

Afdelingsleider Hanneke Naborn

Hanneke Naborn beschrijft haar ervaringen op het Vellesan College als afdelingsleider. Zij is in 2002 als herintredende zij-instromer begonnen, tijdens haar studie heeft zij al een eerstegraads lesbevoegdheid in biologie gehaald. Zij gaf om te beginnen twee jaar biologieles aan klassen op verschillende niveaus. Hanneke was vervolgens acht jaar teamleider van de onderbouw vmbo, vijf jaar van de bovenbouw vmbo en twee jaar met Carla samen van het gehele vmboteam. De laatste jaren maakte zij als adviseur onderwijskwaliteit deel uit van de schoolleiding.

Zij kijkt met veel plezier en tevredenheid terug op deze periode. Juist de combinatie van lesgeven, verantwoordelijkheid dragen voor een grote groep leerlingen en hun docenten en zoeken naar mogelijkheden om de organisatie te verbeteren maakten het voor haar interessant. Van de ontvangst van de nieuwe brugklasleerlingen tot het secuur aanleveren van de examencijfers: Hanneke vond het allemaal belangrijk en genoot ervan om dit zo goed mogelijk te doen.
Lees voor haar ervaringen  het hele artikel.